Zwemmerseczeem

.

Selecteer

Zwemmerseczeem

Hyperoil® ondersteunt weefselregeneratie en verlicht irritatie.

Het is een pathologie, die wordt veroorzaakt door schimmels. Zwemmerseczeem treft atleten of degenen die openbare sportcentra het meest betreden. Overdracht vindt plaats door contact, dankzij kleine stukjes huid.

Verzwakte individuen of mensen met een zwakke immuundefensie, zijn het meest vatbaar omdat zij het minst in staat zijn om de besmetting te bestrijden. De meest getroffen gebieden zijn die tussen de tenen van de voet tot aan de aanplant, de rug en de nagels.

Warmte- en vochtigheidsfactoren zorgen er vaak voor dat de ziekte chronisch wordt en als deze onbehandeld blijft, kan dit leiden tot over infectie en vaak tot een terugval. Daarom is preventie essentieel: Gebruik licht gekleurd, niet te smal schoeisel, dat ademt. Voer de dagelijkse hygiëne van de voet met goede zorg uit en droog de ruimtes tussen de tenen. Laat schoenen na gebruik drogen. Gebruik altijd badslippers in openbare sportscholen.

Hoe pas je het product toe?

Was de te behandelen gebieden voorzichtig met water en milde zeep of zoutoplossing. Gedurende de eerste 3 dagen, een dun laagje Hyperoil® GEL aanbrengen en 2-maal daags inmasseren totdat het volledig is geabsorbeerd. Vervolgens schakel je over op één dagelijkse toepassing.

N.B.: In sommige gevallen kan de behandeling behoorlijk lang duren (zelfs enkele maanden).