Gezondheid, Natuurlijk

Wat doe jij tegen spierpijn? En tegen kramp?

Oh oh oh, die spierpijn! Ken je dat? Dat gevoel weer apetrots op jezelf te zijn na een sportieve workout, gesjouw met van alles en nog wat in en om het huis of een stoere wandeling? Je hebt het toch maar weer gedaan. Maar oh oh oh, die spierpijn na afloop. Soms wel een paar dagen lang.

Spierpijn
Ik zie mezelf nog voor me. Ik woonde in Haarlem en werkte in Amsterdam. Op een avond had ik er een flinke workout op zitten. Toen ik de volgende dag op Amsterdam CS naar de metro wilde, moest ik de trap af. Daar denk je normaal gesproken niet eens bij na. Je doet het gewoon. Nou, je had me moeten zien. Met beide handen aan de trapleuning, stapje voor stapje, half achterwaarts, half zijwaarts de trap af. Schuifelend. Bij iedere voorzichtige stap, slaakte ik zachte kreetjes. Auwwwwww, auwwwwww, auwwwwww. Ik leek wel 80!

Achteraf lachwekkend natuurlijk, maar dat vond ik toen echt niet. Inmiddels doe ik aan yoga, maar dat even terzijde.

Verzuurde spieren
We hebben allemaal wel eens last van spierpijn. Of het nou komt doordat je je lekker hebt uitgesloofd tijdens je (nieuwe sport), een lange wandeling of je dagelijkse beweging, het kan allemaal spierpijn veroorzaken. Maar pijnlijke spieren kunnen ook het gevolg zijn van een ongewone beweging, ontstaan na een dag werken in de tuin of een fikse klus in je huis. Sporters hoor je wel praten over verzuring. Niet zozeer over spierpijn. En toch is het hetzelfde. Het resultaat is spierpijn. Maar hoe ontstaat dat nou, die verzuring? Actieve sporters hebben veel zuurstof nodig voor hun prestatie. Met name hun spieren snakken ernaar. Ophoping van vocht en melkzuur ligt op de loer. Melkzuur prikkelt de zenuwen. Dit ervaar je als spierpijn. Spierpijn komt het meest voor in je bovenarmen, benen, rug en nek.

Herkenbaar? Ja, vast wel!

Verbetering van je doorbloeding
Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk van spierpijn af. Of je nou net als ik, een fanatieke, jezelf soms overschattende sportieveling bent of een pro, je snakt naar een massage of warme douche (bij voorkeur beiden natuurlijk). Of een behandeling met een, liefst natuurlijk, spier verzorgingsproduct nadat je jezelf op een warme douche hebt getrakteerd!

Het kan. Natuurlijk! Met H3, geozoniseerde Gel op plantaardige basis of met Relivex Gel. De keuze is aan jou. Een ding kan ik je garanderen, ze helpen je beiden op een natuurlijke manier van je spierpijn af. Reken daar maar op! En beide producten ruiken ook nog eens heerlijk. Bij H3 valt vooral de ozon geur op. Lente! En bij Relivex de geur van munt, citroengras en vooral eucalyptus. Lekker!

Kramp
Ook zo iets. Je wordt midden in de nacht plotseling wakker van de kramp. Auwwwwww, wat doet kramp toch zeer! Je schiet met je handen naar de pijnlijke plek. Je wrijft, je rekt, je duwt. Je doet van alles, als de pijn maar weg gaat. Kramp is zo naar, zo pijnlijk! Maar makkelijk om ervan af te komen, dat is het niet. Dat weten we allemaal.

Hoe dan?

Ook ik heb af en toe last van flinke kramp. Onlangs was het zo erg, dat ik ’s nachts echt schreeuwend wakker werd en direct naar de linkerkant van mijn linker kuit greep. Een lange spier stond echt helemaal strak. Mijn linkervoet stond scheef naar rechts gedraaid. Gelukkig had ik toen H3 gel al in huis. Mijn partner was zo lief om direct uit bed te springen en de gel te pakken. Hij smeerde het op de verkrampte spier en ik voelde mijn voet gewoon weer naar de juiste positie boven mijn onderbeen draaien. Echt serieus, je gelooft het of niet, maar het is echt zo gebeurd. Dat had ik nog nooit meegemaakt. Wat was ik blij, want het deed echt zo’n pijn! Gelukkig konden we allebei, na dit nachtelijke avontuur, weer in slaap komen.

Sindsdien staat H3 gel naast mij op het nachtkastje.

Weg met spierpijn of kramp. Op de natuurlijke manier! met H3 geozoniseerde Gel 50 ml in een tube of met Relivex Gel 50 gram in een potje. Ze hebben allebei zo hun eigen voordelen!

x, Marga