Gezondheid, Natuurlijk

Waarom verergert Acne in het voor- en najaar?

Wat hebben we een heerlijke zomer gehad. Lange dagen met lekker warm, zonnig weer. Wel 3 maanden achter elkaar! Je had misschien zelfs geen last of bijna geen last van je acne. Heerlijk! Het weer is omgeslagen. Je bruine kleurtje van de zomer verdwijnt. Er worden weer ontstekingen zichtbaar op je huid.

Herken je dit? En vraag je je ook af hoe dat kan en wat je eraan kunt doen?

Tijd voor wat informatie over deze nare huidaandoening.

Wat is acne?
Acne is een ontsteking van de huid. Het treft 80% van de adolescenten en in toenemende mate ook volwassenen. Acne is een huidaandoening die gekenmerkt wordt door een toename van de activiteit van de talgklieren. Acne heeft een progressief verloop, dat zich manifesteert in verschillende stadia, al naar gelang de ernst ervan.

Geslachtshormonen
Acne, ook wel puistjes genoemd, komt vaker voor in het voor- en najaar omdat de geslachtshormonen van mannen en vrouwen een hogere activiteit hebben. De meest getroffen gebieden zijn het gezicht en de romp.

Andere oorzaken
Niet alleen de geslachtshormonen zijn verantwoordelijk voor je acne. Andere oorzaken die aan je acne kunnen bijdragen, zijn bijvoorbeeld: stress, erfelijke aanleg of de bacterie Propionibacterium Acnes.

Okay, dat weten we dan ook weer. Maar wat kun je eraan doen?

Behandeling acne
Als je je puistjes wilt behandelen, kun je uiteraard kiezen voor een behandeling met een chemisch product of (dure) chemische peeling. Zoals je weet, zijn wij daar geen voorstander van. Wij kiezen liever voor een mildere aanpak met Hyperoil Gel. Je reinigt je huid voorzichtig met water en milde zeep. Wrijf, kras of druk niet op je puistjes. Dit om blijvend littekenweefsel te voorkomen. Neem de tube Hyperoil Gel en breng een dun laagje van de gel aan op je door de puistjes aangedane huid. Masseer zachtjes tot het volledig is opgenomen. Herhaal dit ’s morgens en ’s avonds in de acute fase en alleen ’s avonds zodra je merkt dat je acne huid tot rust is gekomen.

Weg met die puistjes! Op de natuurlijke manier, met Hyperoil Gel 30 ml in een tube.

x, Marga