Gezondheid, Natuurlijk

Reumatische pijn? Gewrichtsklachten?

Bij het woord reuma denk ik altijd aan mijn lieve oma. Zij leed eraan. Je zag het voornamelijk aan haar vingers. Die stonden krom en zagen er heel breekbaar uit. Althans, dat vond ik als kind altijd. Ik vroeg het aan mijn moeder. Wat heeft oma? Oma heeft reuma, zei mijn moeder dan.

Maar wat is reuma eigenlijk, behalve een voor mij altijd aan m’n oma gerelateerde ziekte?

Reuma
Quote Reuma Nederland (v.h. het Reumafonds): “Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 verschillende aandoeningen aan je ‘bewegingsapparaat’ zoals gewrichten, spieren, pezen en botten, die niet door een ongeval zijn veroorzaakt. Iedereen kan reuma krijgen, op elke leeftijd. Ruim 2 miljoen mensen leven dagelijks met pijn, stijfheid en vermoeidheid als gevolg van een reumatische aandoening. 

Aha! Nu komt het woord reuma ineens in een geheel ander daglicht te staan voor mij en misschien ook wel voor jou, als je dit leest. Het is een verzamelnaam! En niet alleen oma’s kunnen het hebben of krijgen. Ook jij en ik, onze ouders, broers en zussen, familie, vrienden. Die leuke collega of buurvrouw.

Naar je huisarts
“De meeste mensen met reuma hebben last van pijn, stijfheid in gewrichten of spieren en vermoeidheid. Heb je last van gewrichtsontstekingen, zo gaat ReumaNederland verder op haar website, dan worden je gewrichten dik en warm. Door de klachten is bewegen vaak moeilijk en dat kan beperkingen geven in het dagelijks leven. De ene dag gaat het goed, de andere dag niet. Als je klachten hebt van je gewrichten, spieren, pezen of botten, ga je eerst naar je huisarts. Hij zal je vragen welke klachten je hebt, wanneer deze optreden, wat ze erger maakt of juist minder. Ook zal hij je lichamelijk onderzoeken”.

Tot zover hetgeen het kennisinstituut, Reuma Nederland erover zegt (in cursief).

Terug naar jou en mij, onze ouders, broers en zussen, familie, vrienden. Die leuke collega of buurvrouw. Je kent vast wel iemand in je omgeving, die onder behandeling is van een reumatoloog. Ontstekingsremmende geneesmiddelen of injecties kunnen de ontsteking misschien verminderen en de pijn verlichten, maar een ding is zeker. Het doet pijn en daar wil je uiteraard zo snel mogelijk wat aan doen.

Zijn er dan nog andere mogelijkheden om je reumatische pijnklachten te verlichten? Ja, met H3.

H3 geozoniseerde gel op plantaardige basis
H3 geozoniseerde gel op plantaardige basis, is bestemd voor de lokale behandeling van stoornissen in de bloedsomloop met verschijnselen van kramp, pijn, oedeem en reumatische, traumatische of acute stressontstekingen, die gewrichten, spieren, pezen of gewrichtsbanden en huid aantasten. Een hele mond vol, maar wat wil dat nou eigenlijk zeggen? Wat doet H3 voor jou?

H3 kalmeert en verlicht.

Zoals met je gedeeld in een eerdere blog, heb ik H3 zelf al meerdere malen gebruikt voor mijn nachtelijke kramp. H3 is een multifunctionele geozoniseerde gel op plantaardige basis. Vooral dat laatste vind ik zelf ook erg belangrijk. Planten! En hun werkzame stoffen! De zonnebloem, Sint-Janskruid, Ananas, Aloe Vera, Cafeïne (koffiebonen), de Witte Paardenkastanje. Ze komen allemaal voorbij op de ingrediënten lijst van H3. En je hebt maar weinig H3 gel nodig, het smeert lekker uit en het ruikt ook nog eens heerlijk naar ozon. Lente!

H3 vind ik zelf een heerlijk product. Het is verkrijgbaar in een handzame tube van 50 ml. Handig voor op je badkamertafel of op je nachtkastje. En je neemt het makkelijk mee in je tas voor het geval je wat pijnverlichting nodig hebt.

Tot slot. Laat je niks wijs maken. Ook niet door mij. Oordeel zelf.

x, Marga