Gezondheid, Natuurlijk

Brandwonden! Waarmee behandel jij ze?

Brandwonden zijn er in diverse soorten en maten en kunnen op verschillende manieren worden veroorzaakt. Dat weten jij en ik ook. De meest bekende veroorzakers zijn warmte (vlammen, vloeistoffen, gas, ijs), chemische stoffen (zuren) en elektriciteit en ook stralingsstoffen, zoals UVA-lampen en radiotherapieën, kunnen brandwonden veroorzaken.

Huid als barrière tegen bacteriën   
Je huid heeft een zeer belangrijke functie als barrière tegen bacteriële agentia. Deze functie verliest ze bij beschadiging door brandwonden en daarmee wordt het risico op infectie groter. De ernst van je brandwond hangt af van de bereikte warmte, de duur van het contact en de betrokken lichaamszone.

Verschillende gradaties brandwonden
Brandwonden worden ingedeeld in brandwonden van de Eerste, Tweede en Derde graad. Eerstegraads brandwonden zijn brandwonden die slechts het meest oppervlakkige deel van de huid (opperhuid) aantasten. Deze veroorzaken plaatselijke roodheid, pijn en branderigheid. Tweedegraads brandwonden treffen ook de diepere laag (lederhuid) en gaan, naast de hierboven beschreven gebeurtenissen, gepaard met blaasjes vol met heldere vloeistof. Ze kunnen min of meer diep zijn en de genezingstijd is langer (10 tot 20 dagen). Derdegraads brandwonden veroorzaken veel diepere verwondingen en in dit geval is het altijd noodzakelijk om gebruik te maken van de interventie van een gespecialiseerd centrum.

Gelukkig zijn de meest voorkomende brandwonden, van de eerste graad. Heb je een brandwond van de tweede of derde graad, dan raadpleeg je altijd je arts.

Tot zover de algemene informatie over deze zeer pijnlijke aandoening.

Wat kan Hyperoil voor je doen?
Hyperoil® ondersteunt weefselregeneratie en re-epithelialisatie, beschermt het weefsel en vermijdt verweking van de omliggende huid. Hyperoil is gemaakt van natuurlijke, plantaardige stoffen en is niet schadelijk voor de gezondheid of het milieu. De werkzame bestanddelen zijn Azadirachtine en Hyperforine, oftewel Neem en Sint-Janskruid. Deze combinatie werkt antiseptisch en stimuleert de celregeneratie. Hyperoil kan efficient en effectief worden ingezet bij het behandelen van brandwonden.

Hoe pas je Hyperoil toe?
Breng gedurende de eerste twee dagen, 2-3 maal daags een dun laagje Hyperoil® GEL aan en schakel over op een enkele dagelijkse toepassing, totdat de huid volledig is hersteld. Bij blaren, gedurende de eerste vijf dagen, 2-3 maal daags Hyperoil® OLIE aanbrengen, daarna overschakelen naar het één maal daags aanbrengen en hiermee doorgaan tot een goed herstel van de huid. Dit ter voorkoming van zichtbare littekens of keloïdevorming. In dit geval is het een goede werkwijze om de brandwond te bedekken met steriel gaas om infectie te voorkomen. N.B.: Breng Hyperoil® aan zowel op het letsel als het omliggend weefsel.

Niet iedereen heeft een brandwond met blaren. Hyperoil OLIE is dus niet altijd nodig. In de meeste gevallen volstaat het gebruik van Hyperoil GEL. Zet gewoon een tube in je keuken en/of badkamer. Het komt je vast een keer van pas (en niet alleen bij brandwonden).

Hyperoil is een medisch hulpmiddel, klasse IIB. Lees de gebruiksaanwijzing.

Heb je nog vragen over de werking van de aanbevolen producten? Stel ze gerust.

x, Marga