Eelt

Tyloom

Selecteer

Eelt

Hyperoil® helpt het weefsel te regenereren en helpt bij een juiste hydratatie.

Eelt (tyloom) is een gebied van de huid (meestal de voeten) dat dikker wordt om de huid te beschermen, na blootstelling aan herhaalde druk. Eeltplekken zijn over het algemeen niet pijnlijk, maar als ze pijnlijk worden, moeten ze worden behandeld. Mensen die lijden aan diabetes, slechte bloedcirculatie of verlies van gevoeligheid (neuropathie), dienen goed voor hun voeten te zorgen om te voorkomen dat ze in situaties terechtkomen die zeer moeilijk op te lossen zijn (zie diabetische voet).

Preventie is in dit geval een zeer belangrijke factor, net als de externe en specifieke factoren van het organisme, die kunnen leiden tot de vorming van eeltplekken, waaronder: ongeschikt schoeisel, schoenstiksels of gerimpelde sokken bij de tenen, handenarbeid, activiteiten die handen en/of voeten belasten (bv. sporters: zie zwemmerseczeem), botaandoeningen of vervormingen van de vingers, abnormale voetbeweging, littekens, wratten.

Hoe pas je het product toe?

Bij huidverdikking ’s avonds enkele druppels Hyperoil® OLIE op het aangetaste gebied aanbrengen en inmasseren tot het volledig is geabsorbeerd. Als er geen tekenen van verbetering zijn, dien je een ervaren expert (pedicure) te raadplegen, die zal beoordelen of verwijdering noodzakelijk is. Daarna ten minste één week dagelijks Hyperoil® OLIE blijven gebruiken. Schakel vervolgens over naar 1-2 keer per week.

BELANGRIJK: Indien, na een week gebruik van Hyperoil® OLIE, roodheid, pijn, zwelling en de aanwezigheid van exsudaat aanhouden, dien je je arts of eerste hulp te raadplegen. Als je diabetes en/of hart- en vaatziekten hebt, zorg er dan voor dat je de behandelaar uitvoerig informeert.