Gezondheid, Natuurlijk

Azadirachta Indica en Hypericum Perforatum

Azadirachta Indica en Hypericum Perforatum zijn de actieve ingrediënten van onze Hyperoil® wondverzorgingsproducten. Tijd om de ingrediënten aan jullie voor te stellen!

Azadirachta Indica

Op de foto zie je de Neemboom (Azadirachta Indica). Azadirachtine is een actief ingrediënt van neemolie, afkomstig van de Indiase Neemboom. De boom is groenblijvend, kan tot 25 meter hoog worden en tot 300 jaar leven. De oude Sanskrietteksten leren dat elk deel van de boom (bladeren, schors, hout, wortels, vruchtvlees, bloemen) stoffen met medicinale werking bevat. Om die reden staat Neem in India ook wel bekend als de “Village Pharmacy”. Neem wordt beschouwd als een belangrijk onderdeel binnen de duizenden jaren oude ayurvedische tradities. Neem werkt o.a. desinfecterend, ontstekingsremmend, koortswerend, schimmelwerend, immuno-stimulerend, regeneratief en genezend. Neem is effectief bij verschillende soorten huidaandoeningen. Van alledaagse huidaandoeningen zoals schaafwonden tot complexe huidwonden waarbij medisch toezicht is vereist. Het helpt bij de regeneratie en het herstel van je huid. De Verenigde Naties heeft Neem uitgeroepen tot “De boom van de 21e eeuw”.

De neemboom en zijn helende eigenschappen zijn zowel helemaal van “toen” als helemaal van “nu”!

Hypericum Perforatum

Op de foto zie je de bloemen van de Hypericum Perforatum oftewel het Sint-Janskruid. Sint-Janskruid is een bloeiende plant uit de familie Hypericaceae. De bloemen variëren van licht tot donkergeel en zijn 0,5-6 cm in doorsnede. Ze hebben vijf (soms vier) bloemblaadjes, waarvan de meeste met opvallende meeldraden. Hyperforine is een fytochemische stof, die wordt geproduceerd uit sommige soorten van het geslacht Hypericum Perforatum. Sint-Janskruid wordt al duizenden jaren gebruikt in de kruidengeneeskunde en volksgeneeskunde, vanwege de medicinale eigenschappen. Sint-Janskruid is o.a. antiseptisch, weefsel regenererend, het helpt bij het vormen van nieuw weefsel en is ontstekingsremmend. Tevens helpt het bij de regeneratie en het herstel van je huid.

Er is heel veel literatuur beschikbaar over Azadirachta Indica (Neem) en Hypericum Perforatum (Sint-Janskruid). Het zijn allebei zeer veelzijdige weldoeners! De combinatie van de twee krachtige ingrediënten heeft geleid tot de ontwikkeling van Hyperoil.

Wat doet Hyperoil precies voor je huid?

Hyperoil bevordert het wondgenezingsproces bij huidwonden
Hyperoil® bevordert het wondgenezingsproces van verschillende soorten huidaandoeningen. Het kan in elke fase van de wondbehandeling worden gebruikt. Hyperoil® is verkrijgbaar in een OLIE-product en in een GEL-product. Over het algemeen kan gezegd worden, dat de olieformulering wordt ingezet bij de behandeling van diepe, onregelmatige of ernstigere wonden, vooral tijdens de acute fase. De gelformulering wordt over het algemeen ingezet tijdens de granulatie- en reepithelialisatiefasen, evenals bij gedroogde wonden van eenvoudigere of complexere aard.

Azadirachta Indica en Hypericum Perforatum zijn allebei ingrediënten van Hyperoil OLIE en Hyperoil GEL. Sterker nog, onze Hyperoil olieproducten bestaan zelfs voor 100% uit een combinatie van de oliën uit de Neem boom en het Sint-Janskruid.

Okay, dat weet je dan ook weer. Maar wat zijn dan precies die fasen?

Fasen in de wondheling
De producent van Hyperoil® omschrijft het zo:

Hyperoil Multi-functional & Vegetal Advanced Wound Dressing

De eerste fase heet de exsudatieve fase. Er is vaak sprake van wondvocht. Deze fase dient voor de bloedstelping en de wondreiniging. Het wordt ook wel de inflammatoire fase genoemd. De tweede fase heet de proliferatie fase. Dan wordt er granulatieweefsel opgebouwd (bloedvaten en vervangend weefsel) ter opvulling van het huiddefect. De derde fase is de regeneratieve fase. Er vindt herstel plaats. In deze fase wordt nieuw (litteken)weefsel gevormd. In de praktijk kun je de drie fasen van de wondgenezing ook wel reinigings-, granulatie- en epithelialisatiefase noemen.

Tot zover de wondfasen. Belangrijk om te weten in relatie tot de aanbevolen Hyperoil® producten.

Nu ook in Nederland
Er worden over de hele wereld al vele mensen behandeld met Hyperoil®. Wij zijn er erg blij mee dat het assortiment Hyperoil producten nu ook in Nederland verkrijgbaar is en exclusief aan jou mag worden aangeboden via onze Van Nature Anders webshop.

Helpende hand
Het zit een beetje in onze aard om je de natuurlijke helpende hand te willen bieden bij kleine en grote huidaandoeningen. Mind you, je huid is het grootste orgaan dat je hebt. Wij willen met onze producten een alternatief aanbieden aan mensen zoals jij en ik. Mensen die liever geen producten met chemische stoffen willen (laten) gebruiken. Mensen die kiezen voor natuurlijke producten bij hun wondbehandeling.

Noem ons maar gerust Van Nature Anders.

Zoals gezegd, niet iedere huidaandoening is hetzelfde. Daarom hebben wij verschillende Hyperoil® producten beschikbaar. Zo kun je precies het product kiezen dat geschikt is in jouw situatie. Hyperoil® is verkrijgbaar in een tube, in een glazen fles, met of zonder spraydop en als een druppelaar. You name it.

Waarom zou je voor Hyperoil kiezen?
Hyperoil® is gemaakt van natuurlijke ingrediënten en helpt je bij het herstel van verschillende soorten huidwonden. Van eenvoudige alledaagse wonden tot aan complexe wonden waarbij medisch toezicht is vereist. Hyperoil® zorgt voor infectiepreventie, reepithelialisatie (nieuwe huid), fibrinolytische activiteit (afbraak van fibrine), reinigingsactiviteit, verminderd trauma tijdens verbandwisselingen en daarnaast heeft het een kalmerend effect. Je hebt alleen nog eventueel een verband nodig om de wond te beschermen en/of vocht te absorberen. Alle andere belangrijke functies in alle stadia van het weefselherstel worden door Hyperoil uitgevoerd.

Op de Van Nature Anders webshop staan de aandoeningen vermeld die met Hyperoil kunnen worden behandeld. En op de website van de producent staan de onderzoeken vermeld waarin Hyperoil met succes is ingezet bij, vaak complexe, huidwonden.

Heb je vragen? Schroom niet om ze gewoon aan me te stellen!

Sorry en tip
Sorry voor mijn lange lap tekst. Ik wilde je graag zo goed mogelijk informeren over deze twee indrukwekkende ingrediënten van dit prachtige productassortiment. Tot slot een tip: Begin gewoon eens met een tube van het fijne Hyperoil GEL en gebruik het wanneer je het nodig hebt. Je huid zal je, zichtbaar dankbaar zijn.

Een warme, natuurlijke groet!

x, Marga